Uslužna plastifikacija metala ``Alufence``

Firma „Alufence“ osnovana je 2009. godine. Nalazimo se u Beogradu, na adresi Tošin bunar br. 242 B, Novi Beograd. Naša delatnost obuhvata sve vrste bravarskih radova pri čemu posebno izdvajamo delatnost plastifikacije metala.

Plastifikacija metala je poseban proces bojenja metalnih proizvoda, komponenti i konstrukcija koja završnom proizvodu daje dodatnu estetsku vrednost, kao i zaštitu proizvoda od korozije i oštećenja. Plastifikacija metala ima i drugi niz prednosti kao što su postojanost boja, dugovečnost i lako održavanje .

Garancija kvaliteta naših usluga je veliki broj zadovoljnih klijenta sa kojima imamo uspešnu dugogodišnju saradnju. Postanite naš stalni klijent i dobićete najbolji odnos cene i kvaliteta usluge. Pozovite nas radi dogovora i dodatnih informacija.

Plastifikacija metala

Profesionalna plastifikacija metala vrhunskog kvaliteta

Plastifikacija metala vrši se metodom elektrostatskog prskanja. U ovom procesu, unapred pripremljeni metalni delovi izlažu se elektrostatskom prskanju u specijalnim komorama. Prskanje se vrši praškastim premazom u boji kojim se metalne površine oblažu odnosno presvlače.

Nakon prskanja, pristupa se zagrevanju materijala u kom procesu se prah u boji razliva u jednakom sloju po metalnoj površini. Kada je proces presvlačenja završen, metalna konstrukcija se hladi i pakuje radi zaštite od oštećenja. Da bi se dobili maksimalno kvalitetni rezultati plastifikacije, veoma je važno obratiti pažnju na pripremu metalnog materijala za bojenje i naš tim tome prilazi sa posebnom pažnjom.

Pored klasičnog čišćenja metalnih predmeta od nečistoća, radi dobijanje optimalne podloge za bojenje potrebno je  obaviti i hemijsku pripremu zavisno od vrste materijala koji se plastificira. Ukoliko su u pitanju predmeti od čelika vrši se odmašćivanje i ispiranje, ako je u pitanju aluminijumski materijal, vrši se hromatizacija odnosno nanošenja hromatne prevlake na delove od aluminijuma radi zaštite od korozije.

Zašto da odabere nas?

Za nas ne postoje mali i veliki poslovi, te svakom projektu pristupamo sa podjednakom i profesionalnom pažnjom. Evo nekoliko razloga zašto da odaberete nas:

 • visok kvalitet proizvoda,
 • dugogodišnje iskustvo,
 • profesionalno osoblje,
 • najsavremenija oprema,
 • brza i kvalitetna izrada,
 • poštovanje rokova,
 • tehnička podrška.

Kod nas možete plastificirati sve vrste metalnih materijala: aluminijum, čelik, gvožđe i kovano gvožđe, bakar, mesing. Plastificirati se mogu pojedinačni delovi metala, odnosno metalni profili i gotovi metalni proizvodi, kao i metalni delovi koji već ranije bojeni ukoliko trpe temperaturno opterećenje od 180-200 C.

Naše usluge obuhvataju:

 • plastifikacija metalnog nameštaja (vrata, stolovi, stolice, komode, ormari),
 • plastifikacija baštenskog i dvorišnog nameštaja (ljuljaške, tobogani),
 • plastifikacija metalnih kapija,
 • plastifikacija metalnih ograda i gelendera,
 • plastifikacija metalnih i aluminijumskih profila,
 • plastifikacija moto i auto delova,
 • plastifikacija metalnih konstrukcija (limovi, šipke, rešetke, žica)
 • plastifikacija bolničkih i medicinskih pomagala,
 • plastifikacija građevinske limarije,
 • plastifikacija malih poljoprivrednih i industrijskih mašina i opreme,

plastifikacija bele tehnike (TA peći, radijatori)

Plastifikacija metala

Koju boju odabrati?

Kada su u pitanju boje, na raspolaganju su vam sve boje po RAL karti. Možete odabrati mat ili sjajne boje a na raspolaganju su vam i dvobojne varijante. Kada je u pitanju vrsta boja, ona zavisni od toga da li se metalni predmet nalazi u eksterijeru ili enterijeru. Boje koje se najčešće koriste u postupku plastifikacije su epoxy, epoxy-poliester i poliester.

Epoxy boje su otporne na koroziju ali nisu na UV zračenje pa ih treba koristiti za farbanje metala u enterijeru, ili ako je potrebno može se dodatno zaštiti još jednim slojem poliesterskim lakom ukoliko se koriste napolju. Poliesterske boje su čvrste, i mogu da izdrže produženo izlaganje na otovrenom, zato su pravi izbor za baštenski nameštaj, kao i za drugu opremu za spoljnu upotrebu.

Cena plastifikacije metala

Cena plastifikacije metala zavisi od količine, veličine predmeta, zakrivljenosti površine i vrste boje. Ukoliko su u pitanju ravne površine, cena se određuje po kvadratnom metru. U našim pogonima mogu se plastificirati predmeti do 430 cm x 150 cm x 200 cm.

Pozovite nas i naš tim osmisliće ponudu koja najviše odgovara vašim potrebama.

Svi tekstovi i fotografije na ovoj web stranici su autorski tekstovi i fotografije i kao takvi su zaštićeni autorskim pravima.